Juridische Bibliotheek Suriname “Mr. K.C. Gonçalves”

Officiële opening

In samenwerking met de Amsterdamse Orde van Advocaten hebben de SJSSN en de SJSSN in 1990 de Juridische Bibliotheek Suriname “Mr. K.C. Gonçalves” opgezet. De officiële opening heeft op 05 augustus 1991 plaatsgevonden. Het initiatief daartoe is genomen naar aanleiding van door praktijkjuristen kenbaar gemaakte behoefte aan juridische informatie.

De basiscollectie van deze bibliotheek omvat de door mr. Gonçalves-Ho Kang You geschonken bibliotheek, die deel uitmaakte van de advocatenpraktijk die zij tot 08 december 1982 samen met haar echtgenoot, mr. K.C. Gonçalves, heeft uitgeoefend. De collectie van de Juridische Bibliotheek Suriname – Mr. K.C. Gonçalves is/wordt aangevuld met (delen van) collecties door particulieren en instituten geschonken aan de SJSSN en geactualiseerd met aangeschafte publicaties.

Deze op de uitoefening van de rechtspraktijk afgestemde en volledig geautomatiseerde bibliotheek wordt door de SJSSN onderhouden en bijgehouden. De collectie van de bibliotheek – bestaande uit boeken, vakbladen, wetgeving, verdragen en jurisprudentie – wordt ook ingezet bij de opleidingen.

Tot de doelgroep van de bibliotheek behoren stagiair(e)s, advocaten, (kandidaat-)notarissen, notarieel medewerkers, rechters, raio’s, rio’s, griffiers, vervolgingsambtenaren, parketsecretarissen, overige juristen en juridische studenten (vanaf het tweede collegejaar).
De bibliotheek beschikt ook over een studiezaal voorzien van een computer, die toegang biedt tot de collectie.

Jaarlijks geeft de SJSSN een aanwinstenlijst uit ten behoeve van de leden van de bibliotheek. Tevens vindt u op de website onder de link Bibliotheek Nieuws de recente aanwinsten.

× Hoe kan ik je helpen?