Op vrijdag 05 augustus 2022 kregen 12 advocaat-stagiaires hun eindcertificaat ter afsluiting van de theoretische vorming van de Beroepsopleiding Advocatuur.

Deze cyclus van de beroepsopleiding Advocatuur is in januari 2020 van start gegaan met 05 nieuwe advocaat-stagiaires en 27 zij-instromers, met het symposium “Introductie in de Advocatuur” . Sprekers op het symposium waren mr. S. Gadjradj, de toenmalige Deken van de Surinaamse Orde van Advocaten en mr. S. Gangarampanday. Tijdens dit symposium was aandacht besteed aan (het nog goed te keuren) Nieuw Burgerlijk Wetboek van Suriname.

Daarna ging deze cyclus van de beroepsopleiding Advocatuur van start met 7 juridisch inhoudelijke modules en 2 vaardigheidstrainingen, eindigend bij de certificaatuitreiking in augustus 2022. Door de covid pandemie in 2020 heeft de Beroepsopleiding Advocatuur enige vertraging opgelopen.

De beroepsopleiding Advocatuur wordt al vanaf 1998 door het CDR verzorgd. Inmiddels wordt de opleiding alleen door Surinaamse deskundigen verzorgd, zoals advocaten, Advocaten-Generaal, mediators, rechters, notarissen en juristen. Het CDR feliciteert de Surinaamse Orde van Advocaten met deze aanwinst en blikt met tevredenheid terug op wederom een succesvolle afronding van de Beroepsopleiding Advocatuur. Het CDR wenst de advocaat-stagiaires veel succes toe in hun verdere loopbaan.

              

× Hoe kan ik je helpen?