Op 11 en 13 december 2023 vond de cursus “Introductie OM” ten behoeve van de RAIO Opleiding Staande Magistratuur plaats.

In deze cursus werd het Openbaar Ministerie als organisatie toegelicht. Verder behandelde deze cursus de taken van het Openbaar Ministerie en de rol van het OM in het strafproces.

Deze cursus werd verzorgd door mevr. mr. Claudia Bruining en mevr. mr. Niermala Maikoe.

 

Mevr. mr. Claudia Bruining is al 18 jaren werkzaam als Officier van Justitie bij het Openbaar Ministerie en maakt deel uit van het management team van de Procureur Generaal. Naast haar dagelijkse werkzaamheden als Officier is zij tevens de coördinator van de desk Grootschalige drugshandel en de desk Public Relations van het Openbaar Ministerie en ondersteunt ook de desk Rechtshulp en Uitlevering. Verder is zij o.a. ook (mede) belast met het aansturen van de eerste lijn vervolging, de parketsecretarissen en het Recherche overleg.

 

Mevr. mr. Niermala Maikoe is al 21 jaren werkzaam als officier van justitie bij het Openbaar Ministerie van Suriname en maakt deel uit van het management team van de Procureur Generaal. Naast haar dagelijkse werkzaamheden als Officier is zij tevens de coördinator van de desks: Milieu; Economische Delicten en Vreemdelingen en ondersteunt ook de desk Opleidingen. Verder is zij o.a. ook belast met het aansturen van de eerste lijn vervolging.

 

Na afronding van deze cursus hebben de cursisten een totaal beeld van de organisatie, de inrichting en de werkzaamheden van het Openbaar Ministerie. De cursisten hebben daarnaast de basiskennis van het strafproces.

× Hoe kan ik je helpen?