In de periode 29 tot en met 31 januari 2024 heeft de cursus “Jeugdstrafrecht” ten behoeve van de RAIO Opleiding Staande Magistratuur plaatsgevonden .

 

Deze cursus werd verzorgd door de docenten:

Mevr. mr. Rianne de Back. Zij is landelijk coördinerend jeugdofficier van justitie en werkt tevens als coördinerend jeugdofficier bij het arrondissementsparket Amsterdam. Daarnaast verzorgt zij cursussen jeugdstrafrecht bij SSR Studiecentrum Rechtspleging en is zij regelmatig gastdocent bij verschillende universiteiten. Als officier van justitie was zij verder geruime tijd portefeuillehouder huiselijk geweld en kindermishandeling bij het arrondissementsparket Noord-Holland en Amsterdam. Tijdens de raio-opleiding (rechterlijk ambtenaar in opleiding) heeft zij ook een periode als (jeugd)strafrechtadvocaat gewerkt.

 

Mevr. mr. Ruth Nunes. Zij is jeugdofficier bij het Openbaar Ministerie van Suriname.

 

Mevr. mr. Rinette Djokarto. Zij is onderzoeker en docent bij de Anton de Kom Universiteit van Suriname, gespecialiseerd in het jeugdrecht.

 

In deze cursus werd aandacht besteed aan het pedagogische karakter van het jeugdstrafrecht en de rol die de (jeugd)officier daarbij heeft.

 

Deze cursus werd gegeven in het kader van het EU Direct Grant- project “Strengthening the (criminal) justice system in Suriname”.

× Hoe kan ik je helpen?